Słowa kluczowe: żywność funkcjonalna, nutraceutyki, polifenole, związki bioaktywne, niekonwencjonalne drożdże, napoje fermentowane, bezpieczeństwo żywności, zagrożenia żywieniowe, nutrigenomika, produkty uboczne, nowoczesne metody przetwarzania żywności, analiza sensoryczna, foodomika, związki zapachowe, utrwalanie żywności.
dr hab. inż. Wojciech Łaba
Department of Biotechnology and Food Microbiology
e-mail: wojciech.laba@upwr.edu.pl
dr hab. inż. (DSc.) Małgorzata Korzeniowska
Department of Functional Food Product Development
prof. dr hab. inż. (Prof.) Joanna Kawa-Rygielska
Department of Fermentation and Cereals Technology
dr hab. inż. (DSc.) Elżbieta Rytel
Department of Food Storage and Technology
e-mail: elzbieta.rytel@upwr.edu.pl
dr hab. inż. (DSc.) Anna Zimoch-Korzycka
Department of Functional Food Product Development
e-mail: anna.zimoch-korzycka@upwr.edu.pl
dr hab. inż. (DSc.) Anna Zimoch-Korzycka
Department of Functional Food Product Development
e-mail: anna.zimoch-korzycka@upwr.edu.pl
prof. dr hab. inż. (Prof.) Aneta Wojdyło
Departament of Fruit, Vegetable and Plant Nutraceutical Technology
e-mail: aneta.wojdylo@upwr.edu.pl
prof. dr hab. inż. (Prof.) Aneta Wojdyło
Departament of Fruit, Vegetable and Plant Nutraceutical Technology
e-mail: aneta.wojdylo@upwr.edu.pl
prof. dr hab. inż. (Prof.) Agnieszka Kita
Department of Food Storage and Technology
e-mail: agnieszka.kita@upwr.edu.pl