Wydarzenie odbędzie się na Universidad Miguel Hernández de Elche – UMH (Alicante, Hiszpania) w dniach 10-16 lipca 2023.
Na zgłoszenia poprzez formularz rekrutacyjny (w języku angielskim): https://forms.gle/yBmBR42JbJ2vqEmf9 czekamy do 16 kwietnia br.
Do udziału zapraszamy:
- studentów studiów II stopnia,
- doktorantów,
- pracowników naukowych, którzy w momencie zakończenia szkoły letniej będą nie dłużej niż 7 lat po uzyskaniu stopnia doktora.
Wyjazd, pobyt i udział w szkole letniej jest organizowany przez UPWr oraz UMH i w całości finansowany z projektu SEASONED (transport, zakwaterowanie, wyżywienie, udział w kursach).
Szkoła letnia poświęcona będzie podstawowym metodom sensorycznym (testy dyskryminacyjne, opisowe i efektywne). Studenci zdobędą praktyczne doświadczenie w planowaniu i przeprowadzaniu testów sensorycznych i konsumenckich oraz odwiedzą laboratoria, gdzie przeprowadzane są realne badania. Szkoła letnia będzie oparta przede wszystkim na praktycznych warsztatach, angażując uczestników w doświadczenia i wyposażając ich w praktyczną i aktualną wiedzę, wykorzystywaną we współczesnych badaniach z zakresu nauk o żywności.
Przy kwalifikowaniu na szkołę letnią brane będą pod uwagę:
1) znajomość języka angielskiego – na poziomie min. B2 – wymóg konieczny – zajęcia odbywają się
w całości w języku angielskim,
2) dotychczasowe osiągnięcia naukowe, akademickie, zawodowe i inne – w szczególności ich związek z naukami o żywności: od 0 do 10 punktów,
3) motywacja do udziału, w tym plany dalszej pracy naukowej i związek z naukami o żywności: od 0 do 10 punktów.
W przypadku dużej liczby zgłoszeń, możliwe jest zaproszenie wybranych kandydatów na rozmowy kwalifikacyjne przeprowadzane online.
W razie jakichkolwiek pytań, prosimy o kontakt na: contact@seasonedproject.eu