Lista promotorów i tematów w języku angielskim jest dostępna tutaj
dr hab. inż. Anna Zielak-Steciwko
Instytut Hodowli Zwierząt
e-mail: anna.zielak-steciwko@upwr.edu.pl
Analiza czynników genetycznych wpływających na wartość odżywczą oraz wybrane parametry jakości mleka przeżuwaczy
dr hab. inż. Magdalena Zatoń-Dobrowolska
Katedra Genetyki
Czynniki determinujące zmienność kości prącia przedstawicieli rzędu drapieżnych (Carnivora)
dr hab. inż. Katarzyna Czyż
Instytut Hodowli Zwierząt
e-mail: katarzyna.czyz@upwr.edu.pl
Jakość podrobów i mięsa jagniąt w zależności od rasy, żywienia i systemu utrzymania, ze szczególnym uwzględnieniem zawartości związków biologicznie czynnych
dr hab. inż. Artur Rybarczyk
Katedra Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa
e-mail: artur.rybarczyk@upwr.edu.pl
Możliwości zwiększenia wykorzystania suszonego podestylacyjnego wywaru gorzelnianego (DDGS) w żywieniu zwierząt monogastrycznych w efektywnej produkcji mięsa wysokiej jakości
prof. dr hab. inż. Artur Kowalczyk
Instytut Hodowli Zwierząt
e-mail: artur.kowalczyk@upwr.edu.pl
Utworzenie banku genów w postaci zamrożonego materiału biologicznego zagrożonej wyginięciem gęsi rasy biłgorajskiej
dr hab. inż. Katarzyna Czyż
Instytut Hodowli Zwierząt
e-mail: katarzyna.czyz@upwr.edu.pl
Wpływ budowy histologicznej oraz paramentów fizyko-mechanicznych włókna wełny owiec ras rodzimych na jego właściwości przędne
dr hab. inż. Mariusz Korczyński
Katedra Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa
e-mail: mariusz.korczynski@upwr.edu.pl
Wpływ kwasu fitynowego na wchłanianie składników mineralnych u koni. Zwiększenie strawności fosforu fitynowego przez dodatek egzogennej fitazy mikrobiologicznej
dr hab. inż. Alicja Kowalczyk
Katedra Higieny Środowiska i Dobrostanu Zwierząt
e-mail: alicja.kowalczyk@upwr.edu.pl
Wpływ sortowania plemników aktywowanych magnetycznie na skuteczność zapłodnienia in-vitro
prof. dr hab. inż. Robert Kupczyński
Katedra Higieny Środowiska i Dobrostanu Zwierząt
e-mail: robert.kupczynski@upwr.edu.pl
Związki lotne i ich enancjomery jako czynniki modyfikujące fermentację żwaczową krów
Słowa kluczowe: zwierzęta gospodarskie, zwierzęta towarzyszące, zwierzęta dzikie, ginące gatunki, hodowla zwierząt, higiena i dobrostan zwierząt, ochrona środowiska hodowlanego i naturalnego, ekologiczny chów, ekologiczna pasza, prawne aspekty chowu i hodowli zwierząt domowych, fizjologia zwierząt, bezpieczeństwo żywności, profilaktyka zdrowotna zwierząt, zoofizjoterapia, etologia zwierząt, rybactwo, ekotoksykologia, bioinformatyka, biologia molekularna komórki, genetyka populacji, dodatki paszowe, biowęgiel, mobilne kurniki, ekologiczna pasza, suplementy diety