Zootechnika i rybactwo

Lista promotorów i tematów w języku angielskim jest dostępna tutaj

dr hab. inż. Anna Zielak-Steciwko
Instytut Hodowli Zwierząt

e-mail: anna.zielak-steciwko@upwr.edu.pl

BAZA WIEDZY UPWr

Pliki do pobrania

  • 189.25KB [ .pdf ]
    Data publikacji: 31-03-2023 08:28

    Analiza czynników genetycznych wpływających na wartość odżywczą oraz wybrane parametry jakości mleka przeżuwaczy

magdalena_zaton-dobrowolska_i.pngdr hab. inż. Magdalena Zatoń-Dobrowolska
Katedra Genetyki

e-mail: magdalena.zaton-dobrowolska@upwr.edu.pl

BAZA WIEDZY UPWr

Pliki do pobrania

  • 123.11KB [ .pdf ]
    Data publikacji: 31-03-2023 08:28

    Czynniki determinujące zmienność kości prącia przedstawicieli rzędu drapieżnych (Carnivora)

dr hab. inż. Katarzyna Czyż
Instytut Hodowli Zwierząt

e-mail: katarzyna.czyz@upwr.edu.pl

BAZA WIEDZY UPWr

Pliki do pobrania

  • 128.38KB [ .pdf ]
    Data publikacji: 31-03-2023 08:28

    Jakość podrobów i mięsa jagniąt w zależności od rasy, żywienia i systemu utrzymania, ze szczególnym uwzględnieniem zawartości związków biologicznie czynnych

artur_rybarczyk.pngdr hab. inż. Artur Rybarczyk
Katedra Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa

e-mail: artur.rybarczyk@upwr.edu.pl

BAZA WIEDZY UPWr

Pliki do pobrania

  • 182.71KB [ .pdf ]
    Data publikacji: 31-03-2023 08:28

    Możliwości zwiększenia wykorzystania suszonego podestylacyjnego wywaru gorzelnianego (DDGS) w żywieniu zwierząt monogastrycznych w efektywnej produkcji mięsa wysokiej jakości

artur_kowalczyk.pngprof. dr hab. inż. Artur Kowalczyk
Instytut Hodowli Zwierząt

e-mail: artur.kowalczyk@upwr.edu.pl

BAZA WIEDZY UPWr

Pliki do pobrania

  • 193.74KB [ .pdf ]
    Data publikacji: 31-03-2023 08:29

    Utworzenie banku genów w postaci zamrożonego materiału biologicznego zagrożonej wyginięciem gęsi rasy biłgorajskiej

dr hab. inż. Katarzyna Czyż
Instytut Hodowli Zwierząt

e-mail: katarzyna.czyz@upwr.edu.pl

BAZA WIEDZY UPWr

Pliki do pobrania

  • 128.20KB [ .pdf ]
    Data publikacji: 31-03-2023 08:29

    Wpływ budowy histologicznej oraz paramentów fizyko-mechanicznych włókna wełny owiec ras rodzimych na jego właściwości przędne

mariusz_korczynski.pngdr hab. inż. Mariusz Korczyński
Katedra Żywienia Zwierząt i Paszoznawstwa

e-mail: mariusz.korczynski@upwr.edu.pl

BAZA WIEDZY UPWr

Pliki do pobrania

  • 123.28KB [ .pdf ]
    Data publikacji: 31-03-2023 08:29

    Wpływ kwasu fitynowego na wchłanianie składników mineralnych u koni. Zwiększenie strawności fosforu fitynowego przez dodatek egzogennej fitazy mikrobiologicznej

zdjecie_ak.pngdr hab. inż. Alicja Kowalczyk
Katedra Higieny Środowiska i Dobrostanu Zwierząt

e-mail: alicja.kowalczyk@upwr.edu.pl

BAZA WIEDZY UPWr

Pliki do pobrania

  • 180.91KB [ .pdf ]
    Data publikacji: 31-03-2023 08:29

    Wpływ sortowania plemników aktywowanych magnetycznie na skuteczność zapłodnienia in-vitro

prof. dr hab. inż. Robert Kupczyński
Katedra Higieny Środowiska i Dobrostanu Zwierząt

e-mail: robert.kupczynski@upwr.edu.pl

BAZA WIEDZY UPWr

Pliki do pobrania

  • 127.92KB [ .pdf ]
    Data publikacji: 31-03-2023 08:29

    Związki lotne i ich enancjomery jako czynniki modyfikujące fermentację żwaczową krów

 

Słowa kluczowe: zwierzęta gospodarskie, zwierzęta towarzyszące, zwierzęta dzikie, ginące gatunki, hodowla zwierząt, higiena i dobrostan zwierząt, ochrona środowiska hodowlanego i naturalnego, ekologiczny chów, ekologiczna pasza, prawne aspekty chowu i hodowli zwierząt domowych, fizjologia zwierząt, bezpieczeństwo żywności, profilaktyka zdrowotna zwierząt, zoofizjoterapia, etologia zwierząt, rybactwo, ekotoksykologia, bioinformatyka, biologia molekularna komórki, genetyka populacji, dodatki paszowe, biowęgiel, mobilne kurniki, ekologiczna pasza, suplementy diety